Бачити серцем

Свідомі
2 min readOct 5, 2021

«Бачити серцем» — це громадська організація, що з 2014 року займається всебічною підтримкою сімей, які виховують дітей з важкими порушеннями розвитку, сприяє у наданні їм комплексної фізичної, соціально-педагогічної, психологічної, правової та побутової допомоги.

Організація веде проєкти, що спрямовані на соціалізацію дітей та молоді з інвалідністю: інклюзивний літній кемп “Космотабір”, який щорічно відвідує 100 дітей з різних міст України; школа соціалізації “CONTACT”, що працює з вересня по травень для 50 підлітків із комплексними порушеннями розвитку; Творча Майстерня “ТАК”, у межах якої люди віком від 18 років з інтелектуальними та фізичними порушеннями вчаться виробляти мило й свічки, шити та бути невід’ємною часткою суспільства; та проєкт “START”, що готує підлітків до роботи у Майстерні.

Про артефакт

Наш артефакт — Обнімун, який є незмінним символом проєкту “Творча Майстерня ТАК”.

Декілька років тому Влад, один із студентів цього проєкту, сильно захворів та потребував дорогого лікування. Звісно, можна було просто написати пост на сторінці у соцмережах і зібрати кошти, але ми вирішили разом зробити щось задля підтримки Влада. Щось ціннісне, що можна було б продати, а потім віддати зароблені гроші на лікування.

Куратори та засновники ініціативи вирішили, що це буде іграшка. Їй навіть придумали повноцінне ім’я — Обнімун. Тоді нам дуже хотілося продати хоча б п’ятьох обнімунів, а вийшло — більше 15 штук.

Владу оплатили потрібне лікування, а на кошти, що залишилися від продажу, закупили нову тканину для виробництва іграшок із сенсом.

Зараз їх у нас купують на подарунок дітям і дорослим, на свята і без приводу, замовляють як корпоративні подарунки і дарують тим, кому точно потрібен заряд позитивних емоцій і натхнення.

Обнімун буває великий та середній, але незалежно від розміру він дарує настрій та допомагає проєкту у соціалізації молоді з комплексними порушеннями розвитку.

--

--